Σχέσεις-Σεξ

5 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μία υγιή σχέση

Έχεις σχέση; Τότε αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει απόλυτα. Το ξέρεις πως σεξουαλική έλξη και τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να είναι δύο στοιχεία που δένουν τους ανθρώπους με τον σύντροφό τους, όμως δεν αυτά που απαραίτητα αποκαλύπτουν την ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης ανάμεσα σε δύο άτομα;

Γενικά, υγιής θεωρείται μια σχέση που χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό και επικοινωνία. Σε μια υγιή σχέση δεν υπάρχει ανισορροπία δυνάμεων, ενώ οι σύντροφοι σέβονται ο ένας την ανεξαρτησία του άλλου.

Πάμε να δούμε παρακάτω τα σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μία υγιή σχέση

Δεν φοβάσαι να μιλήσεις

Σε μια υγιή σχέση το άτομο νιώθει ασφάλεια με τον σύντροφό του και δεν φοβάται να μοιραστεί μαζί του προβλήματα και ανησυχίες του.

Μια σχέση μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο όταν και τα δύο μέρη επικοινωνούν και δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό, ο οποίος δημιουργεί ένα γόνιμο έδαφος για την έκφραση των σκέψεων, των ανησυχιών και των συναισθημάτων των ατόμων που βρίσκονται μέσα στη σχέση.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κάτσεις να σκεφτείς αν το κάνεις και εσύ αυτό μέσα στη σχέση σου.

Σέβεσαι τα όρια του άλλου

Τα όρια είναι αναγκαία σε κάθε είδος σχέσης. Είναι σημαντικό τόσο το να σέβεσαι τα όρια του άλλου όσο και το να θέτεις τα δικά σου όρια.

Τότε και μόνο τότε μπορεί να αναπτυχθεί μια πραγματικά μια ισορροπημένη σχέση.

Οι διαφωνίες είναι εντάξει

Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν μεταξύ τους και αυτό είναι απόλυτα υγιές. Δεν χρειάζεται να συγκλίνουν πάντα οι απόψεις σας ούτε να προσπαθείτε να συμφωνείτε σε όλα τα ζητήματα.

Εσύ και ο σύντροφός σου είναι λογικό και κατανοητό να έχετε διαφορετική οπτική σε ορισμένα θέματα και αυτό είναι εντάξει. Δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου.

Υπάρχει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας. Το σημαντικότερο για μια καλή σχέση, επειδή όταν υπάρχει αυτή, τότε το ζευγάρι μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Κοίτα μέσα στη σχέση σου λοιπόν, βλέπεις την εμπιστοσύνη;

Κατανοείς την αγάπη του άλλου

Σε μια σχέση είναι απαραίτητο να αναγνωρίζεις και να κατανοείς τον τρόπο που ο σύντροφός σου εκφράζει την αγάπη και τα συναισθήματά του προς εσένα. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του «γλώσσα της αγάπης».

Κάποιος μπορεί, για παράδειγμα, να το κάνει αφιερώνοντάς σας ποιοτικό χρόνο και κάποιος άλλος μέσω της σωματικής επαφής.

Επενδύστε από κοινού χρόνο προκειμένου να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε να ενισχύσετε περισσότερο τον μεταξύ σας δεσμό.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσεις.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)