Σχέσεις-Σεξ

Τα SOS αν κάνεις σεξ με κάποιον για πρώτη φορά

Πρόκειται να κάνεις σεξ με κάποιον για πρώτη φορά. Τέλεια. Λίγα πράγματα στη ζωή μπορεί να σου προκαλέσουν περισσότερα καρδιοχτύπια από την προσμονή της πρώτης σεξουαλικής επαφής με έναν νέο ερωτικό σύντροφο.

Υπάρχει κάτι, όμως, που πολλοί εν δυνάμει εραστές αποφεύγουν ή αμελούν να σκεφτούν ή ακόμα και να συζητήσουν μεταξύ τους πριν κάνουν σεξ, το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της συνεύρεσης. Με άλλα λόγια το γιατί κάνουν σεξ.

Τα SOS που πρέπει να ξέρεις για να κάνεις σεξ με κάποιον για πρώτη φορά:

Μοιραστείτε τα κίνητρά σας

Για ποιον λόγο θέλετε να κάνετε σεξ; Αναζητάτε μια σχέση αγάπης ή μία καθαρά σεξουαλική σχέση; Θέλετε, δηλαδή, τα ίδια πράγματα ο ένας από τον άλλον; Αυτές είναι οι βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ σας.

Χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις και κάνοντας στον άλλον ερωτήσεις που θα βοηθήσουν να μιλήσεις ανοιχτά, χωρίς περιστροφές, η επικοινωνία θα είναι πιο εύκολη.

Οι άνθρωποι που μιλούν ανοιχτά για τον εαυτό τους και τα θέλω τους είναι κατά κανόνα και πιο ελκυστικοί. Όπου κι αν καταλήξετε, όποια κι αν είναι τελικά τα κίνητρά σας, αν τα έχετε συζητήσει από πριν θα μειώσετε το άγχος και θα αυξήσετε την οικειότητα, κάνοντας την επαφή σας πιο ευχάριστη.

Συζητήστε ποια είναι η σχέση σας μετά το σεξ

Τις περισσότερες φορές η ερωτική επαφή προηγείται της σχέσης. Ωστόσο αυτό το απροσδιόριστο διάστημα μπορεί να κάνει τα πράγματα αλλόκοτα ανάμεσα σας ακόμα και να σας καταστρέψει τη χημεία.

Κάθε σεξουαλική εμπειρία βελτιώνεται όταν τα δύο μέρη εκδηλώνουν τρυφερότητα και επιδιώκουν την εγγύτητα. Από εκεί και πέρα μπορεί να προκύψει μια σχέση, μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση, συζητώντας μεταξύ σας ανοιχτά και συμφωνώντας στο είδος της σχέσης που θέλετε να έχετε θα χτίσετε τη μεταξύ σας εμπιστοσύνη και έτσι θα μπορείτε να επικεντρωθείτε ακόμα πιο πολύ στη σεξουαλική σας εμπειρία χωρίς αντιπερισπασμούς.

Επικεντρωθείτε στο πόσο απολαμβάνετε το σεξ

Έπειτα από μία τόση ξεκάθαρη συζήτηση ως προς το ποια είναι τα κίνητρά σας και ποιο θα είναι το είδος της σχέσης σας από εδώ και πέρα, μπορείτε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στη σεξουαλική απόλαυση.

Τα προκαταρκτικά μπορεί να είναι πολύ σημαντικά, ειδικά για τις γυναίκες, ενώ η οικειότητα που θα έχετε δημιουργήσει θα σας βοηθήσει σίγουρα να πείτε ο ένας στον άλλον όλα αυτά που σκέφτεστε και που ίσως διστάζετε, ακόμα κι αν πρόκειται για τις πιο κρυφές σας φαντασιώσεις.

Η επικοινωνία και η ειλικρίνεια παίζουν απίστευτα σημαντικό ρόλο την πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ με έναν νέο σύντροφο ακόμα κι αν δεν υπάρξει δεύτερη.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)