Σχέσεις-Σεξ

5 συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κάποιος σε αντιπαθεί

Θες να καταλάβεις ότι κάποιος σε αντιπαθεί; Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα φώτα μας και να βάλουμε τέλος σε αυτό που σε καίει.

Είτε λοιπόν είναι… φίλη σου, είτε είναι συνάδελφός σου, είτε μέλος της ευρύτερης παρέας σου αν συμπεριφέρεται έτσι -τα σημάδια είναι παρακάτω- τότε σίγουρα δεν έχει την καλύτερη γνώμη για σένα.

Δες παρακάτω 5 συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κάποιος σε αντιπαθεί:

Δεν προσέχει όταν μιλάς

Δεν υπάρχει κάτι πιο σίγουρο. Όταν κάποιος σε αντιπαθεί δεν ακούει όσα λες και συνήθως «αποχωρεί» ή είναι «απασχολημένος» με άλλα πράγματα -π.χ. κοιτάζει συνεχώς αλλού ή δεν αφήνει στιγμή από τα χέρια του το κινητό του.

Ενδέχεται να μην μπορεί να πει ξεκάθαρα ότι σε αντιπαθεί (κανείς δεν το κάνει αυτό). Όμως, μπορείς εύκολα να το καταλάβεις.

Απαντάει μονολεκτικά

Πασιφανές και το καταλαβαίνεις και μόνη σου. Μπορεί να κάνεις μια ερώτηση και να δίνει σύντομες απαντήσεις όπως Ναι, Όχι ή Έτσι νομίζω κ.α.

Έπειτα αλλάζει κατευθείαν θέμα χωρίς να ζητήσει τη γνώμη σου. Φυσικά, δεν θέλει να πιστέψεις ότι είναι αγενής, οπότε θα βρει διάφορες δικαιολογίες για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Όχι, δεν έχει κάπου να πάει και βιάζεται, απλά σε αντιπαθεί.

Γελάει με όλη του την καρδιά αν κάποιος κάνει ένα κακό αστείο για εσένα

Σου έχει τύχει ποτέ να γελάνε υπερβολικά κάποιοι όταν  κάνουν πλάκα εις βάρος σου, ακόμα και αν αυτό το αστείο δεν είναι και τόσο αστείο; Ίσως ήδη σε βάζει σε σκέψεις αυτή η συμπεριφορά.

Κάποιος που σε αντιπαθεί μπορεί να βρίσκει μεγάλη χαρά όταν άλλοι σε μειώνουν. Ίσως να είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει και ο ίδιος, αλλά δεν τολμάει γιατί προσποιείται τον «καλό». Δεν έχει σημασία αν τα αστεία είναι πραγματικά κακεντρεχή, δεν πρόκειται να πάρει ποτέ το μέρος σου.

Σε αφήνει εκτός αλλά πάντα κατά λάθος

Έλα, εντάξει, δεν το είχαμε καταλάβει. Σίγουρα σου έχει τύχει να σε ξεχάσει σε κάποια εκδήλωση, κάποιο ραντεβού με άλλους φίλους ή συναδέφλους κτλ. Ή ακόμα και να δημιουργήσει μια ομαδική συνομιλία στην οποία δεν σε συμπεριλαμβάνει.

Στην αρχή μπορεί να το προσπεράσεις. Όμως, αν αυτό συμβαίνει επανειλημμένα, τότε ίσως δεν είναι απλή αμέλεια. Απλά σε αντιπαθεί και δεν σε θέλει μαζί στον ίδιο χώρο. Ήρθε η ώρα να προχωρήσεις παρακάτω.

Διαφωνεί πάντα με τις ιδέες σου

Νιώθεις πως ό,τι και να προτείνεις, πάντα θα διαφωνήσει; Ακόμα κι αν η ιδέα σου είναι πολύ καλή, μπορεί να ακούσεις φράσεις όπως  Χμμ, δεν είμαι σίγουρος ή Χμμ, δεν μου φαίνεται σωστό.

Για κάποιο λόγο, φαίνεται απλά να μην θέλει να συμφωνήσει μαζί σου. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει και ιδέες που δεν έχουν νόημα, απλά επειδή δεν θέλει να σε δει να επιβεβαιωνεσαι.

Κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και δείξε του από εδώ και πέρα την μέγιστη αδιαφορία σου. Σε αντιπαθεί, πόσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε να στο πούμε;

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)