Celebrity News
Η Φαίη μας έριξε το Instagram με τη φώτο που ανέβασε -Δείτε τα σχόλια που της άφησε όλη η showbiz!
Επιδερμίδα
Kim Kardashian, Bella Hadid, Ashley Graham: Αυτή είναι η νέα beauty εμμονή των αγαπημένων μας celebrities!
Ιδέες Διακόσμησης
Πως να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει με αυτά του Instagram!
Το look της Φαίης
Δείτε όλες τις εμφανίσεις της Φαίης στο Πρω1νό 25-29/5 -Ποια σας αρέσει περισσότερο;
Home / Σχέσεις-Σεξ / 5 βήματα για να εξακριβώσεις αν σε απατά -Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

5 βήματα για να εξακριβώσεις αν σε απατά -Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Η εξακρίβωση της απιστίας δεν αποτελεί φυσικά Επιστήμη, ωστόσο οι ψυχολόγοι, οι κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν καταλήξει σε ορισμένες στρατηγικές που βοηθούν να διαπιστωθεί με σχετική βεβαιότητα η ερωτική παρασπονδία και το ψέμα.

1. Ρώτα έναν τρίτο:Στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά πρωτότυπου πειράματος, ζητήθηκε από ζευγάρια να κάνουν το εξής: Ο ένας έπρεπε να ζωγραφίσει κάτι με τα μάτια δεμένα και ο άλλος έπρεπε να του δώσει οδηγίες τι να ζωγραφίσει. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από μια ομάδα αγνώστων να δουν σε βίντεο τα ζευγάρια και από τη συμπεριφορά τους μπορούσαν να καταλάβουν με μεγάλο ποσοστό ακρίβειας εάν κάποιος από τους δύο συντρόφους σε κάθε ζευγάρι είχε απατήσει. Φαίνεται λοιπόν πως κάποιος τρίτος, όπως ένας φίλος ή ένας κοντινός συγγενής, είναι σε θέση να «ψυχολογήσει» μια ύποπτη συμπεριφορά.

2. Σκέψου το καλά: Πριν μερικά χρόνια ομάδα ψυχολόγων ζήτησε από φοιτητές να κρίνουν εάν οι μάρτυρες σε ένα δικαστήριο είχαν πει αλήθεια ή ψέματα. Όσοι φοιτητές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο να σκεφτούν, αποδείχθηκαν πιο σωστοί κριτές. Όταν παίρνουμε το χρόνο μας για να επεξεργαστούμε τη συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου υποσυνείδητα, μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από την απάτη με μεγαλύτερη ευκολία.

3. Άκου καλά τι λέξεις χρησιμοποιεί:Μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist υπέδειξε ότι οι ψεύτες χρησιμοποιούν πιο συχνά το πρώτο πρόσωπο (π.χ. εγώ, εμένα), λέξεις που σχετίζονται με τη νοητική επεξεργασία (π.χ. σκέφτομαι, συνειδητοποιώ) και το αλλά ή το εκτός. Επίσης, είχαν την τάση να χρησιμοποιούν λέξεις που σχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα (π.χ. μισώ, θυμός, εχθρός) και ρήματα κίνησης (π.χ. περπατώ, κινούμαι).

4. Πρόσεξε τον τόνο της φωνής:Καναδοί ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να ακούσουν ηχογραφημένες φωνές και να αξιολογήσουν πόσο ελκυστική είναι κάθε φωνή αλλά και πόσο πιθανό πίστευαν ότι είναι το εν λόγω άτομο να απατήσει τον/την σύντροφό του. Οι γυναίκες συμμετέχουσες είπαν σε αρκετές περιπτώσεις ότι οι άντρες με βαθιά φωνή ήταν πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους. Οι άντρες με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν συνήθως πιο βαθιά φωνή και τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν συσχετιστεί με την απιστία.

5. Παρατήρησε πόσο ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα:Πρόσφατη έρευνα υπέδειξε ότι η έντονη ενασχόληση με δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter συνδέεται με τις αυξημένες πιθανότητες να ξεσπάσουν μεταξύ του ζευγαριού τσακωμοί λόγω αυτής της δραστηριότητας και σε δεύτερο επίπεδο να προκύψει αργότερα απιστία, χωρισμός ή και διαζύγιο.

Δες ακόμα:Sex: Αυτά είναι τα 4 βασικότερα οφέλη του στην υγεία σου!

×