Σχέσεις-Σεξ

Αν σου συμπεριφέρεται έτσι τότε σίγουρα σε θεωρεί δεδομένη

Είναι πάρα πολύ σκληρό όταν κάποιος σε θεωρεί δεδομένη ειδικά όταν εσύ τον αγαπάς και είσαι ερωτευμένη μαζί του. Για να μη κάθεσαι όμως και τρως τον χρόνο σου άδικα αλλά και για να αντιμετωπίσεις έγκαιρα την κατάσταση, διάβασε παρακάτω.

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να σου χτυπήσουν το καμπανάκι πως σε θεωρεί δεδομένη

Δεν ξεκινάει πρώτος την επαφή

Σε μία σωστή και υγιή σχέση το λογικό είναι ότι δίνουμε και λαμβάνουμε από τον σύντροφό μας. Ωστόσο εάν αντιληφθείς ότι εκείνος σπάνια ξεκινάει επαφή, αυτό θα μπορούσε να είναι μία ένδειξη ότι σε θεωρεί δεδομένη.

Όταν λέμε επαφή, εννοούμε οποιαδήποτε επικοινωνία, όπως γραπτά μηνύματα, κλήσεις ή ακόμα και κοινά σχέδια. Όταν κάνεις πάντα εσύ την πρώτη κίνηση, μπορεί να νιώθεις ότι σηκώνεις εσύ όλο το βάρος της σχέσης.

Αυτό φυσικά δεν είναι φυσιολογικό. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να είναι εξίσου πρόθυμος να επικοινωνήσει μαζί σου όπως κάνεις και εσύ.

Ξεχνάει σημαντικές ημερομηνίες

Εάν ο σύντροφός σου ξεχνάει διαρκώς σημαντικές ημερομηνίες για την σχέση σας, όπως επετείους ή γενέθλια, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι σε θεωρεί δεδομένη.

Εννοείται πως είναι φυσιολογικό όλοι κάποια στιγμή να ξεχάσουμε κάτι γιατί είμαστε πιεσμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε. Ωστόσο εάν ο σύντροφός σου ξεχνάει συχνά, με μαθηματική ακρίβεια, τότε έχει γίνει μοτίβο και πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Περιφρονεί τις προσπάθειές σου

Εάν ο σύντροφός σου σού λέει σπάνια «ευχαριστώ» ή δεν αναγνωρίζει τα πράγματα που κάνεις για εκείνον, τότε σίγουρα σε θεωρεί δεδομένη.

Είτε ετοιμάζεις δείπνο, είτε κάνεις δουλειές στο σπίτι, αυτές οι πράξεις πρέπει να αναγνωρίζονται και να εκτιμούνται.. Αν ο σύντροφός σου παραβλέπει τακτικά τις προσπάθειές σου, ίσως είναι καιρός να του κάνεις μία σοβαρή συζήτηση.

Δεν σε βάζει μέσα στα μελλοντικά του σχέδια

Όταν βρίσκεσαι σε μια σοβαρή σχέση, είναι λογικό να συμπεριλαμβάνεις τον σύντροφό σου στα μελλοντικά σχέδια σου. Εάν ο σύντροφός σου κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, όπως διακοπές, μεγάλες αγορές ή ακόμα και κινήσεις καριέρας, χωρίς να σε σκεφτεί ή να σε συμβουλευτεί, τότε κάτσε σκέψου.

Εάν αυτή η συμπεριφορά είναι παγιωμένη τότε είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται αντιμετώπιση και συζήτηση.

Δεν δίχνει ενδιαφέρον για την ημέρα σου

Το να σε ρωτάει ο σύντροφός σου για την ημέρα σου, δείχνει ένα ενδιαφέρον για εσένα. Εάν ο σύντροφός σου σπάνια ρωτά για την ημέρα σου ή φαίνεται να μην τον ενδιαφέρεται όταν θες να μοιραστείς λεπτομέρειες από το πως πέρασες και τι σου συνέβη, τότε μπορεί να σε θεωρεί δεδομένη.

Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό αλλά το να δείχνετε ενδιαφέρον ο ένας για τη ζωή του άλλου είναι ένας απλός τρόπος να εκφράσετε αγάπη και φροντίδα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε… Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)