Σχέσεις-Σεξ

Tips για να δημιουργήσετε σχέσεις που σας αξίζουν

Οι σχέσεις είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι βέβαια το να βρούμε τους ιδανικούς ανθρώπους για να βάλουμε στη ζωή μας.

Παρακάτω έχουμε κάποια βήματα που αν ακολουθήσετε ίσως καταφέρετε να προσελκύσετε τους σωστούς ανθρώπους και να τους έχετε για πάντα μαζί σας.

Να τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε σχέσεις που σας αξίζουν

Χαμογελάστε ακόμα και αν δεν σας είναι εύκολο

Υπάρχει έρευνα που έχει δείξει πως το χαμόγελο μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα το στρες και να μειώσουμε τον καρδιακό μας ρυθμό.

Το χαμόγελο που δεν θέλουμε να δώσουμε στους άλλους, πολλές φορές είναι ικανό να μπουστάρει τη διάθεσή μας. Επίσης, μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο αποτελεσματικούς στη δουλειά μας αλλά και μέσα στις σχέσεις μας.

Κάντε στους άλλους ερωτήσεις για τον εαυτό τους

Η αγάπη που έχουμε στο να μιλάμε για τον εαυτό μας είναι κάτι σίγουρο και δεδομένο, πολλές φορές όμως και καταστροφικό. Για να αποφύγετε, λοιπόν, άβολα κενά σε συζητήσεις με ανθρώπους που μόλις έχετε γνωρίσει, αλλά και για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα, κάνετε στους άλλους ερωτήσεις για τους ίδιους.

Αυτές δείχνουν πως μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Ότι ενδιαφερόμαστε για το τι έχει να μας πει, όποια κι αν είναι η σχέση μας με αυτό. Και αυτό σίγουρα θα σας δώσει την ευκαιρία σας να προσελκύσετε το κατάλληλο άτομο κάποια στιγμή.

Χρησιμοποιείστε το όνομα των ανθρώπων με τους οποίους μιλάτε

Όταν σας συστήνουν κάποιον το πιθανότερο είναι πως δεν θα δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο όνομα του. Κάντε, λοιπόν, έναν κόπο να είστε συγκεντρωμένοι για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς σε όλους αρέσει να μας θυμούνται και να μας αναγνωρίζουμε.

Ένα εύκολο κόλπο για να το καταφέρετε αυτό είναι να επαναλαμβάνετε το όνομα για να μπορέσετε να το συγκρατήσετε. Το να απευθύνεστε σε κάποιον με το όνομά του δείχνει πως προσέχετε το άτομο με το οποίο μιλάτε και νοιάζεστε για αυτό.

Επίσης, αν τυχόν ξεχάσετε το όνομα, δεν είναι ντροπή να το ξαναρωτήσετε. Η ειλικρίνειά σας θα εκτιμηθεί και τότε μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

Κάντε ό, τι κάνουν και εκείνοι

Το γνωστό ως καθρέφτισμα, κοινωνικός καθρέφτης ή πράξη μίμησης των μη λεκτικών ενδείξεων κάποιου άλλου (π.χ. στάση του σώματος, χειρονομίες, τόνος φωνής, μοτίβα αναπνοής και εκφράσεις του προσώπου) είναι μια ισχυρή τεχνική για τη δημιουργήσετε σχέσεις και να ασκήσετε επιρροή.

Για αυτό καλό θα ήταν την επόμενη φορά να το προσπαθήσετε και δεν θα χάσετε.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)