Σχέσεις-Σεξ

5 εκνευριστικά πράγματα που όλοι κάνουμε στις σχέσεις μας

Κεφάλαιο σχέσεις… Φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές κτλ. Συνήθως σκεφτόμαστε ότι μέσα σε αυτές κάποιες συμπεριφορές μας ενοχλούν, έτσι δεν είναι; Τι γίνεται όμως όταν το κάνουμε και εμείς, έστω και ασυναίσθητα; Ας μπούμε για λίγο λοιπόν στη θέση τους και ας προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε.

Για να γίνει αυτό εφτικό σε αυτό το άρθρο σας έχουμε μαζέψει 5 συμπεριφορές που σίγουρα αν τις διαβάσετε θα ταυτιστείτε και είναι σίγουρο πως δεν χαροποιούν σε καμία περίπτωση τους γύρω.

Σημειώνουμε ότι δεν κατηγορούμε κανέναν γιατί όλοι βρισκόμαστε στην ίδια θέση απλά σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να συνειδητοποιήσουμε πόσα εκνευριστικά πράγματα κάνουμε όλοι μας μέσα στην ημέρα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πιάσουμε τον εαυτό μας να κάνει έστω και ένα από αυτά ας βάλουμε φρένο.

Δες παρακάτω 5 εκνευριστικά πράγματα που κάνουμε και πρέπει να σταματήσουμε asap:

Μιλάμε μόνο για τον εαυτό μας

Πάντα σε μια συζήτηση έχουμε την τάση να θέλουμε να ταυτιστούμε και, ενώ κάποιος μας μιλάει για τη δική του εμπειρία, ξεκινάμε να μιλάμε για τον εαυτό μας, ώσπου τελικά καταλήγουμε να μιλάμε μόνο για μας.

Άλλες φορές μπορεί να το κάνουμε και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική κουβέντα από τον συνομιλητή μας, ίσως γιατί έχουμε πολλά μέσα μας και θέλουμε να τα βγάλουμε στην επιφάνεια.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να έχει αυτή τη συμπεριφορά, φροντίστε να ρωτάτε τους άλλους για τα δικά τους θέματα, ώστε να ξεφεύγει το μυαλό σας από εσάς. Δεν χτίζονται αλλιώς οι σχέσεις.

Καθυστερούμε στα ραντεβού

Μην μας πείτε ότι και εσείς δεν το έχετε κάνει… Όλοι το κάνουμε λίγο – πολύ. Μπορεί να το κάνουμε περιστασιακά, μπορεί να το κάνουμε μόνο με τους φίλους, μπορεί όμως να το έχουμε και σύστημα.

Το να είμαστε συνεπείς σημαίνει ότι σεβόμαστε τον χρόνο των άλλων, άρα και τους ίδιους αφού ο χρόνος είναι ένα από τα πιο ακριβά αγαθά πλέον.

Για αυτό την επόμενη φορά θα ξέρετε ότι θα αργήσετε μην το κάνετε, σκεφτείτε και λίγο τους άλλους. Αν θέλετε να συνεχιστούν οι σχέσεις σας.

Παραπονιόμαστε συνέχεια

Η αλήθεια είναι ότι το να παραπονιόμαστε είναι το πιο εύκολο πράγμα. Είναι λογικό να περνάτε μία δύσκολη φάση στη ζωή σας και να χρειάζεστε τη στήριξη των φίλων σας.

Αν όμως αυτό σας έχει γίνει συνήθεια και συνέχεια καταλήγετε να παραπονιέστε για τα προβλήματά σας ενώ βρίσκεστε με τους φίλους σας, είναι ώρα να αναθεωρήσετε.

Κανείς δεν θέλει έναν γκρινιάρη στην παρέα του. Καθίστε λοιπόν και αναρωτηθείτε μήπως το κάνετε και εσείς και βάζετε φρένο στο να δημιουργήσετε σχέσεις που αντέχουν.

Κουτσομπολεύουμε πάρα πολύ

Είναι σίγουρο ότι όλοι έχουμε κουτσομπολεψει κατά καιρούς. Μερικές φορές, μάλιστα, φαίνεται ότι αυτή η συνήθεια μας βγάζει από την αμηχανία, μας φέρνει πιο κοντά σε κάποιους, ενώ μπορεί να έχει και κάποια πλάκα.

Στην πραγματικότητα, όμως, κανείς δεν θέλει έναν συστηματικό κουτσομπόλη στην παρέα του. Κι αυτό επειδή νιώθει ότι θα έρθει και η σειρά του να τον κουτσομπολέψει. Την επόμενη φορά αναρωτηθείτε μήπως και εσείς το κάνετε συστηματικά. Δεν βασίζονται οι σχέσεις στο κουτσομπολιό.

Μοιραζόμαστε πρόωρα και πολλά πράγματα για εμάς

Αυτό συμβαίνει σε νέες γνωριμίες, όταν η οικειότητα στη σχέση δεν έχει ακόμη εδραιωθεί. Ορισμένοι έχουμε την τάση είτε να μιλάμε υπερβολικά για τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας, είτε να συμπεριφερόμαστε στους καινούργιους φίλους μας με την οικειότητα που θα είχαμε αν τους γνωρίζαμε πολύ καιρό.

Καλύτερα λοιπόν την επόμενη φορά να μην ανοίγεστε σε κάποιον τόσο πολύ αν δεν τον έχετε γνωρίσει αρκετά καλά πρώτα. Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει. Οι σχέσεις άλλωστε θέλουν χρόνο.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)