Σχέσεις-Σεξ

Γίνε vegetarian και απογείωσε τη σεξουαλική σου ζωή!

Πολλές φορές το να είσαι vegetarian και να τρέφεσαι αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε ένα ρομαντικό δείπνο ή σε μια σχέση που είναι στα… σκαριά. Όλα αυτά  όμως θεωρούνται πταίσματα αν είσαι ο γκουρού του σεξ!

Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας όσοι καταναλώνουν τοφού και άλλες τροφές φυτικής προέλευσης απολαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τους μανιώδεις λάτρεις της κρεατοφαγίας!

Η συγκεκριμένη έρευνα θέλησε να συνδέσει τις ορμόνες των φυτών, όπως για παράδειγμα τα φυτό-οιστρογόνα με τη σεξουαλική συμπεριφορά των πρωτευόντων θηλαστικών.

Δείγμα της μελέτης αποτέλεσε μια ομάδα αρσενικών κόκκινων πιθήκων οι οποίοι τρέφονταν για περίπου 1 χρόνο με φύλα ενός συγκεκριμένου τροπικού δέντρου, που περιείχε φυτο-οιστρογόνα. Οι πίθηκοι αυτής της ομάδας,  κατέληξαν να έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικών ορμονών από τους υπόλοιπους και περνούσαν περισσότερες ώρες κάνοντας σεξ και λιγότερη ώρα σε άλλες δραστηριότητες.

Μέσα από αυτό το πείραμα οι επιστήμονες συμπέραναν ότι συγκεκριμένα φυτικά παράγοντα, όπως η σόγια, επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στο οργανισμό και κατ’ επέκταση την ερωτική διάθεση και δραστηριότητα.

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να δεις με άλλο μάτι την φυτοφαγία;

Διαβάστε ακόμα: 5 μικρά πράγματα που «σκοτώνουν» τη σχέση σου (και 5 που θα τη σώσουν!)